Historie

Historie 2017-08-25T14:08:59+00:00

Starten på eventyret
Ulefoss i hjertet av Telemark var stedet der det hele begynte på midten av syttitallet

Gründer Birger Ueland
Birger Ueland startet Søve Sag og høvleri og produserte bygningsmaterialer i begynnelsen

Produksjon av lekeapparater
Etter tre år begynte den ekspanderende bedriften å lage lekeapparater i impregnert tre.

Produktutvikling
Birger satt ved tegnebordet og klekte ut ideer for spennende lekeapparater. Apparatene tegnedes på den tiden for hånd.

Apparater og idèer som varer
Mange av apparatene fra den tiden kan man fortsatt kjenne igjen i sortimanget, men idag er apparatene produsert i aluminium og HPL / HDPE isteden for tre.

Gjengen samlet i Vrådal 1984
1984 var dette pene gjenget på salgsmøte i Vrådal. - det var tider det.

En ekte norsk gründerhistorie

Da gründer Birger Ueland startet Søve Fabrikker AS på midten av syttitallet het bedriften Søve Sag & Høvleri, produktet var bygningsmaterialer og de ansatte telte to. Etter tre år begynte den ekspanderende bedriften å leke med tanken på å lage lekeapparater. Arkitekter ble kontaktet, og den omfattende prosessen med å utvikle fremtidens lekeapparater var i gang.

 

Tidenes materialfunn
Etter flere ti år med produktutvikling var det med stolthet at den lille bedriften på Ulefoss i 2001 kunne presentere en ny generasjon lekeapparater. Med de nye materialene UV-beskyttet HPL (High Preassure Laminate), HDPE (High Density Polyethylene), pulverlakker aluminium og galvanisert stål, kunne spennende lekeapparater kombineres med en av Norges beste garantier med en holdbarhet på over tretti år.

Norsk produksjon
I motsetning til andre aktører, produserer Søve fortsatt sine produkter i Norge. HPL-platene kjøpes av anerkjente nordiske leverandører og aluminiumsdelene er utviklet av Søve i samarbeid med Norsk Hydro. All bearbeiding, som for eksempel fresing, sveising galvanisering og lakkering skjer deretter i Norge.

Kvalitet hele veien
Til tross for at Søve i dag er blant landets fremste produsenter av lekeapparater, er masseproduksjon fortsatt et ukjent begrep på Søve. Dette gjør at vi på Søve har muligheten å kvalitetssikre hele produksjonsprosessen og dermed gi kundene det beste produktet som overhodet mulig.

Produksjonen skjer i dag på samme sted som alltid på Ulefoss i Telemark. Her jobber en håndfull mennesker med kontinuerlig produktutvikling, produksjon og salg av lekeapparatene. Produktene produseres på fabrikken vis a vis hovedkontoret, hvilket gir stor fleksibilitet og bidrar til å sikre kvaliteten gjennom hele prosessen. Det hender nemlig rett som det er at lukten av produksjonen finner veien fra fabrikken inn på tegnebrettet, eller at tegnere og selgere tilbringer ettermiddagen i produksjonshallen.

Markedets raskeste levering, beste service og garantier
På Søve finner du verken samlebånd eller pakkemaskiner og vi er stolt av å kunne yte en ekstra service for kundene dersom det er behov for det. Ved å tilby det siste innen materialer på lager og produksjonen til stede på fabrikken i Telemark kan vi også tilby markedets raskeste levering, og de beste garantier med vedlikeholdsfrie produkter som har en beregnet levetid på over 30 år.